Verschil A+, A, B en C grade refurbished

15 MAART 2022 – Auteur: Maurice Steenbergen

 

Verschil A+, A, B en C Grade refurbished

Als je een refurbished iPhone, laptop of networking apparaat koopt, koop je een kort gebruikt product. Deze apparatuur is gereviseerd, oftewel refurbished. Lees meer over het verschil tussen tweedehands en refurbished in dit blog. Maar hoe weet je nou wat de kwaliteit van het gekochte product is?

Gradaties

Er zijn 3 standaard gradaties, A, B en C Grade. A grade is de beste kwaliteit en C grade is de minste kwaliteit. De gradaties gaan niet alleen over het uiterlijk van de hardware, maar ook over het functioneren van de hardware.

A grade betekent dat het product vrijwel geen zichtbare gebruikssporen heeft. De vorige gebruiker is duidelijk heel zuinig geweest op zijn apparaat. We noemen dit ook wel “zo goed als nieuw”. Als je goed kijkt, zul je kleine gebruikssporen zien zoals wat kleine slijtage bij de touch pad van een laptop. Maar er zullen geen krassen of deuken in het product zitten. Het apparaat werkt volledig, er zijn geen technische mankementen.

B grade vertoont lichte gebruikssporen. Je kunt op de buitenkant van de iPhone of laptop kleine krassen zien en er kunnen kleine slijtageplekken zichtbaar zijn. Maar nog steeds kun je zien dat de gebruiker zuinig is geweest op zijn apparatuur. Alleen is het vaak wat intensiever gebruikt. Ook deze apparaten hebben geen functionele gebreken.

C grade is zichtbaar gebruikt. Er kunnen duidelijke krassen en slijtageplekken op de hardware zitten. Tevens zijn er kleine mankementen. Denk aan één of enkele poorten van een server die niet meer werken. Of pixels in een laptopscherm die dood zijn. Bij Maxicom verkopen we geen C grade apparaten aan onze klanten. We bieden alleen A en B grade aan.

A+ gradatie

Er zijn leveranciers (zoals Maxicom) die naast de bekende A, B en C gradaties A+ Grade in het leven hebben geroepen. Dit is refurbished hardware die niet van nieuw te onderscheiden is. Er zijn geen gebruikssporen te zien. Vaak is dit nieuw in geopende doos. Dit kan bijvoorbeeld een product zijn dat door een klant is teruggestuurd naar de leverancier en dan niet meer als nieuw kan worden verkocht. Of het was een demoproduct.

 

Prijsverschillen

Vanzelfsprekend is een Grade A product duurder dan een Grade C product. Maar hoeveel scheelt dit nou? Hierbij een voorbeeld van de prijzen van een HP Laptop met dezelfde specificaties[1]:

 

  • Grade A+ HP EliteBook840G5 Core i5-8350U           – € 649
  • Grade A   HP EliteBook840G5 Core i5-8350U           – € 599
  • Grade B   HP EliteBook840G5 Core i5-8350U           – € 549
  • Grade C   HP EliteBook840G5 Core i5-8350U           – € 449 (wordt niet verkocht door Maxicom)

 

Dat is wat anders dan € 1400 voor een gloednieuwe HP EliteBook 840 G8. Met de werkzaamheden van de meeste medewerkers (vooral cloud applicaties en MS office) is lang niet altijd de nieuwste laptop nodig. En veel mensen kiezen voor refurbished omdat het milieuvriendelijker is omdat je producten een tweede leven gunt.

 

Andere gradaties

Er zijn ook leveranciers die een sterrensysteem (3 of 5 sterren) gebruiken om aan te geven wat de cosmetische kwaliteit van de producten is. Probeer altijd te achterhalen wat de leverancier in dat geval bedoelt met 3 of 4 sterren.

 

Groot magazijn

Ben je op zoek naar een refurbished HP of Dell laptop? Of zoek je een Cisco of Huawei switch of server? Maxicom heeft een warehouse van 5.000 m2 van waaruit we vele producten uit voorraad kunnen leveren. Bekijk onze webshop voor onze voorraad. Heb je wat anders of meer nodig dan in onze webshop staat, neem dan contact op met een van onze account managers.

[1] Aan deze prijzen kun je geen rechten ontlenen, dit is slechts een indicatie.

If we don’t have it, you don’t need it!