Het verschil tussen refurbished en tweedehands apparatuur

02 MAART 2022 – AUTEUR: MAURICE STEENBERGEN

 

Het verschil tussen refurbished en tweedehands apparatuur

Nieuwe apparatuur is duur, of het nu gaat om een laptop voor je medewerkers of een Cisco Switch voor je bedrijfsnetwerk. Veel bedrijven kiezen daarom voor refurbished, omdat dit een stuk goedkoper is. Maar ook omdat refurbished apparatuur groener is dan nieuw. Maar wat is nou precies refurbished? Is dit een mooi woord voor tweedehands of is er echt verschil? In dit blog gaan we in op de verschillen.

 

Refurbished apparatuur

Tweedehands apparatuur wordt verkocht “as is”. Het belangrijkste verschil tussen tweedehands en refurbished is dat bij refurbished het apparaat grondig wordt nagekeken. Servers, switches en laptops worden uit elkaar gehaald en goed schoon gemaakt. Denk aan het toetsenbord van een laptop of een fan van een desktop, waar veel vuil in kan zitten. Alle data wordt van het apparaat gehaald met speciale wiping programma’s. De software wordt opnieuw geïnstalleerd, tot op de laatst mogelijke versie. De batterij wordt bij telefoons, tablets en laptops gecontroleerd. Is deze onder de 80%, dan wordt hij vervangen door een nieuwe batterij. Netwerkapparatuur wordt geheel gecontroleerd, zodat alle poorten en opslag werkt.

De originele doos is veelal niet meer beschikbaar, maar natuurlijk mag je bij refurbished apparatuur een degelijke verpakking verwachten, zodat het product veilig bij je aankomt.

Maxicom/Cirres heeft een afdeling met ca. 40 mensen die de hele dag apparatuur refurbishen, inpakken en versturen. Dankzij onze experts ben je er zeker van dat je kwaliteit koopt.

blog-verschil-refurbished-en-tweedehands-1

Garantie

Als je van een particulier koopt, krijg je in het beste geval garantie tot aan de deur. Bij refurbished wordt garantie geboden. Meestal is de garantie 1 jaar, maar dit kan in sommige gevallen oplopen tot 3 jaar. Mocht er toch wat mankeren aan het apparaat, dan wordt het gerepareerd of vervangen.

 

Duidelijkheid over de staat

Aanbieders van refurbished apparatuur werken met gradaties voor het beschrijven van de staat van de producten. Dit loopt van A+, naar A, B en C grade. Let wel op, er zit een duidelijk verschil tussen A+ en C grade. Zo is A+ bijna niet van nieuw te onderscheiden en heeft C grade duidelijke gebruikssporen en vaak kleine mankementen (zoals niet werkende poorten of pixels). Sommige aanbieders werken met een sterrensysteem om aan te geven wat de staat van het product is. Meestal staat er ook in duidelijke taal beschreven of en in welke mate er gebruikssporen of mankementen zijn. Zo is het dus nooit een verrassing wat de staat van een product is. Dat is bij aankoop van tweedehands anders, waarbij de foto toch vaak mooier lijkt dan het product in werkelijkheid is.

 

Veilige aankoop

Als je via Marktplaats of Facebook een laptop koopt, is het maar de vraag of er geleverd wordt. Dat is anders bij een webshop met refurbished producten. Deze is vaak betrouwbaarder en heeft veelal ook een keurmerk. Ook staan er regelmatig reviews online, wat een goed idee geeft over de service en kwaliteit van de webwinkel.

 

Groot magazijn

Ben je op zoek naar een refurbished HP laptop of een Cisco server? Maxicom/Cirres heeft een warehouse van 5.000 m2 van waaruit we vele producten uit voorraad kunnen leveren. Bekijk onze webshop voor onze voorraad. Heb je meer nodig dan in onze webshop staat, neem dan contact op met een van onze account managers.

If we don’t have it, you don’t need it!